Waarom speeddating tegenwoordig zo populair is…

Een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen

Bij speeddating ontmoet je op 1 avond maar liefst minstens 7 vrijgezellen en soms zelfs meer. Dat zijn er al heel wat, maar ongetwijfeld zijn het er ook heel wat meer dan je op een doorsnee weekavond op café zou kunnen ontmoeten.

Toch is dat niet de enige reden waarom speeddating zo'n gemakkelijke manier is om andere singles te ontmoeten. Je weet namelijk vooraf al dat elke deelnemer wel degelijk vrijgezel is. Bij een wildvreemd persoon heb je daar het raden naar. Het risico om een blauwtje lopen voor je nog maar 1 zin hebt uitgesproken, is bij speeddating alleszins volledig van de baan.
Je weet zelfs vooraf al dat iedere vrijgezel die je bij speeddating ontmoet ook ongeveer jouw leeftijd heeft én in jouw buurt woont. Best handig, toch?

Speeddating is een veilige datingmethode

Met elke deelnemer zit je even aan tafel, in levende lijve. Je kan dus niet misleid worden door een oneerlijke foto op het datingprofiel, je ziet gewoon meteen hoe die persoon er écht uitziet.

En als je een tijdje aan het chatten bent met online dating en je vertrekt op je allereerste live date, ben je dan eigenlijk wel écht zeker dat je met een betrouwbaar iemand op stap bent? Bij speeddating hoef je je daar allemaal geen zorgen in te maken. Je leert iedereen kennen in een veilige omgeving en je verraadt zelfs niet eens je volledige naam.

Je voert de gesprekjes namelijk steeds lekker anoniem omdat je enkel je voornaam en de eerste letter van je familienaam verklapt. Het is pas na de speeddating dat je thuis via de website gaat aanduiden wie je beter wil leren kennen en enkel wanneer ook de andere persoon jou heeft aangeduid, worden er contactgegevens uitgewisseld. Je beslist dus helemaal zelf wie eventueel je contactgegevens mag ontvangen.

Vooral omdat het leuk is

Speeddating is vooral leuk om te doen. Dat is en blijft de voornaamste reden waarom zo vele singles aan speeddating doen. Het concept spreekt nu eenmaal vooral spontane en extraverte mensen aan en dus mag je er gerust op zijn dat er je heel wat fijne gesprekjes te wachten staan. Ook al ontmoet je misschien niet dé m/v van je dromen, je zal op zijn minst een gezellige avond uit hebben beleefd.

Speeddating is altijd een unieke ervaring en ook een beetje spannend. Je weet namelijk niet precies WIE je gaat ontmoeten of welke praatjes je te wachten staan. Je moet het gewoon beleven! Je vrienden zullen trouwens ook wel erg nieuwsgierig zijn naar je verhalen over de speeddating.

De cijfers liegen er niet om!

Of het zal klikken met een bepaalde deelnemer hangt vooral van jezelf af, maar aan het concept zal het niet liggen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat uit elke speeddate avond ongeveer 1 à 2 langdurige relaties voortkomen. En dat zijn enkel de relaties, matches die tot dates leiden, zijn er nog veel meer. Ongetwijfeld speelt deze succesratio ook wel een rol in de populariteit van speeddating.

Of jij Mr./Mrs. Right gaat ontmoeten via speeddating? Er is maar 1 manier om het te ontdekken. Bekijk de speeddating kalender en schrijf je in!

Inschrijven niet mogelijk

Bedankt om u te willen inschrijven! Inschrijven is pas mogelijk nadat je bent ingelogd of bent geregistreerd op de website. Dit kan je doen door te klikken op één van onderstaande links.